Våre treprodukter impregneres med 100% naturlig linolje utvunnet fra linfrø.

Det spesielle med Saga-impregneringen er at linoljen er raffinert og eggehvitestoffer, stearin og parafin er fjernet fra oljen. Det betyr at oljen kan trenge effektivt inn i treet og danne en sterk membran som beskytter treet og minimerer fuktopptaket.
Det er derfor vi sier: Saga Wood – Guarded by nature.

Vårt mål: på naturens egne premisser

Saga Wood er utviklet med en målsetning om å være det optimale Svanemerkede terrassegulv og kledning med tanke på eksklusivt utseende, lang holdbarhet og minimalt vedlikehold.

Gjennom mange års forskning og utvikling har Saga Wood gjennomgått flere kvalitetsøkende prosesser basert på naturens egne ressurser.

  • Utvalgt tre av høy kvalitet
  • Varmebehandling
  • Trebeskyttelse med raffinert linolje

Saga Wood er produsert basert på PEFC sertifisert tre og er merket med SVANEN som også heter Nordic Ecolabel. Vi har gjennom vår måte å behandle treet på ikke tilført skadelige impregneringsstoffer av noen art.

Vi tror på miljøet og at ansvarlige forbrukere kan gjøre en forskjell ved å velge riktig. Produktet er således helt “grønt” og tilfredsstiller kravene til Svanemerket.

VI HAR LØST MYE, MEN IKKE NATURLOVENE

For å vedlikeholde Sagaprodukter bør de etterses, rengjøres og oljes med jevne mellomrom.

TIPS! Terrasser laget av tre fra Saga Wood skal etteroljes etter et år for å bevare optimalt utseende. Det samme anbefales for fasadekledning. Det er viktig at vaskingen begynnes nedenfra og oppover for at unngå striper i resultatet. Overflaten hvor rensevannet renner ned skal være 100% vått.

Disse behandlingsproduktene anbefaler vi:

SAGA OLJE: Raffinert Saga Olje til regelmessig vedlikehold av Saga Wood og annet Saga-behandlet tre samt behandling av snittflater ved montering. Bruksområde: Treet rengjøres for støv og smuss. Nytt og behandlet tre nøytraliseres med Saga Trerens. Røres godt før påføring. Oljen påføres i et meget tynt lag med pensel på rent og tørt underlag. Ved for tykk påføring vil tørketiden forlenges og ujevnheter kan oppstå. Overskytende olje tørkes umiddelbart vekk med en tørr klut (ved påføring skal oljen trekke hurtig inn og det må IKKE være blanke felter etter 15-20 minutter). Ved normalt vedlikehold er 1 påføring tilstrekkelig. Tørketid ved en middeltemperatur på 15º C er ca. 24 timer. Overflaten må ikke belastes før underlaget er helt tørt, men regnvær etter at oljen er trukket inn skader ikke behandlingen.

SAGA TRERENS:  Mot grønt algebelegg og bakterier. Kan benyttes på de fleste underlag til å fjerne og beskytte overflaten. Påføres med vannkanne eller sprøyte og la det tørke! Fjern all løs smuss før behandling. Skrubbing av overflaten er ikke nødvendig. Skal ikke skylles etter påføring. Trerens er langtidsvirkende og etter 1-4 dagers virkningstid vil naturen ved hjelp av regn og vind sørge for en ren overflate. Bruksområder: Spesielt utviklet til Saga Terrassegulv, levegg, hagemøbler, utvendige paneler, stakitt mm. Kan også brukes på materialer som murstein, stein, fliser, plast og malte overflater. Test på et lite område før du starter behandlingen.